Stamtavler til auktionsunger: Forårstræf i Kolding 21/4-18

Tidspunkt: 
21.04.2018 - 10:30
Sted: 
Kolding Bankocenter, Sydbanegade 2-4, 6000 Kolding
Beskrivelse: 

Brevduefestival i Kolding, lørdag den 21. april 2018
Stamtavler over auktionsungerne kan hentes her: https://drive.google.com/open?id=1W_4_QcW-w7QlUbU0jg_9D-wSciumEUBR
Auktion over duer fra Jan Hasselstrøm Nielsen, 0111 ”Vejen ”: Vinder af DM Sport 2017
Det er med stor glæde, at vi i Brevdueforeningen 0227 ”Koldinghus” kan præsentere denne auktion over 14 unger fra avlsslaget hos sidste års Danmarksmester i kategorien sport.
Auktionens unger er udvalgt af Jan, og de er alle tillagt på avlsslaget.
Jan har opbygget sin stærke samling af duer på udgangsduer fra Flor Engels. Avlen omkring Flor Engels duerne er særligt koncentreret om stamhannen ”Argenton” og dennes far ”734”, ligesom ”De Marcel” er en vigtig brik i linjen omkring Flor Engels duerne. Endelig skal i forhold til slagets Flor Engels-udgangsduer ej forglemmes avlsesset 055-03-1764, der er søn af ”Dronningehunnen” – et dobbelt barnebarn af den legendariske Engels stamhan ”231” og moder til stribevis af vinder-duer gennem årene. 1764 er således selv fader til intet mindre end 13 sektionsvindere. At Jan virkelig satser på topkvalitet og vælger sine indkøb helt tæt på udgangsduerne på et slag ses derved, at man på hans avlsslag finder en direkte søn på ”De Marcel”, en direkte datter på ”Argenton” samt en indavlet halvbror til ”Argenton”, hvor ”Argentons” far ”734” er parret med sin egen datter, han har lavet i parring med en direkte datter på Dirk Van Dycks berømte ”Kannibaal”.
Der er unger efter disse topduer i 1. og 2. generation på denne auktion, og det er bestemt materiale, som udover at medvirke stærkt til Jans egne topresultater også har gjort det formidabelt på mange andre danske slag igennem de seneste 15 år, og det er næppe en overdrivelse at udnævne Flor Engels duerne til det 21. århundredes svar på Delbar-duerne, når man ser, hvad denne duefamilie har betydet for danske slag igennem årene.
Jan er dynamisk i sit arbejde med duerne og udviklingen i avlsarbejdet, og i denne forbindelse er der gennem årene investeret meget i topblod, der kan matche den stærke Flor Engels-linje. Som det fremgår af stamtavlerne, er der således tilført blodfornyelse af de hotte Van De Wouwer-duer, ligesom der er gjort vigtigt indkøb hos Meldgaard & Jeppsen, hvor Jan blandt andet har sikret sig en hun efter Kannibaal/Koopman kombinationen. Denne konstellation er ophav til superstjernen ”1023”, som i 2016 formentlig satte en ubestridt rekord af historiske dimensioner ved at blive regionsvinder fra Celle, Antwerpen og Dresden og nr. 2 i regionen fra Gotha. Hunnen, Jan har købt efter dette par, er der én unge efter på auktionen, og hun er avlet direkte på ”1023’s” mor, Koopman-hunnen 026-08-15, i parring med en helbroder til ”1023s” far – virkelig topklasse!
Også det berømte ”Bak 17”-par figurerer på stamtavlerne i form af en direkte datter på ”New Bak 17”, der blev handlet på PIPA for intet mindre end 110.000 EURO.
Sidst men ikke mindst skal nævnes, at Jan også har hentet forstærkning hos Herbots i form af en direkte søn på ”Orange King”, der er nationalvinder fra Orange, 745 km.
Vi glæder os til at bortauktionere denne fantastiske ungesamling i Kolding den 21. april og se flest mulig af jer til en spændende og hyggelig due-dag.
Brevdueforeningen ”Koldinghus”
Katalog og kommission: Henning Jørgensen, mobil 61710766 - mail: hejo255@mail.dk
Program for dagen: Se separat opslag i DdBs aktivitetskalender

Arrangør: 
0227 Koldinghus
Kontaktperson: 
Michael Larsen
Herslev Kirkevej 47
7000
Fredericia
40450115